Reklama
  • Środa, 1 marca (10:05)

    Ocet balsamiczny odchudza i nie tylko

Reklama

Chcesz zadbać o zdrowie? Wprowadź ocet z winogron do codziennego jadłospisu. Trudno przecenić jego dobroczynne właściwości, a najważniejszą jest to, że niszczy drobnoustroje chorobotwórcze zasiedlające układ pokarmowy.

Wspomaga natomiast florę pożyteczną, co sprzyja dobremu trawieniu i usuwaniu toksyn. Co niezwykle ważne, ocet balsamiczny przyspiesza spalanie tłuszczu i obniża stężenie złego cholesterolu.

1 litr tradycyjnego, gęstego octu uzyskuje się z 145 kg winogron. To najszlachetniejszy gatunek, bogaty w witaminy, potas, magnez i fosfor.

Na żywo

Zobacz również

  • Skąd wiedzieć, co jeść, by chudnąć, a czego unikać? Jak działa metabolizm, czy masz skłonność do tycia, jakie grożą ci choroby? Odpowiedzi są w… genach! więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.