Reklama
  • Wtorek, 24 stycznia (13:00)

    Jakie tłuszcze ułatwią odchudzanie?

Czy każdy tłuszcz w diecie sprzyja otyłości? Jaki stosować, by nie przytyć? Wanda z Białegostoku

W diecie odchudzającej warto uwzględnić oleje przyspieszające spalanie tłuszczu, np. kokosowy i lniany, które dodatkowo obniżają poziom cholesterolu.

Reklama

Polecana jest oliwa z oliwek i ryby morskie, np. tuńczyk, łosoś, dorsz. Zawarte w nich kwasy tłuszczowe omega-3 przyspieszą przemianę materii.

Ryby morskie dostarczają nie tylko wielu cennych składników odżywczych, ale też realnie wspomagają odchudzanie i spalanie tkanki tłuszczowej.

Zobacz również

  • To coś więcej niż zamiennik cukru. Na nim przede wszystkim opiera się apiterapia (czyli zapobieganie chorobom i leczenie za pomocą pszczelich darów). Ze swoim bogactwem związków odżywczych poprawia... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.